dissabte, 13 de desembre del 2008

Propostes per a treballar el dia 17

Aquestes propostes varen presentar-se en l'Assemblea de professors del dimarts en el nostre Institut i són fruit nostre.

Encara que la nostra feina, que no l'hem descuidada per organitzar la vaga, ens ha retardat en la publicació:

Com muntar-los una falla a la conselleria d’educació

Es tracta d’aprofitar les deixalles que la indigència de la política educativa de la conselleria i del Sr. Camps han fet conviure a tots els centres educatius amb el voluntarisme del professorat.
Cada centre hauria de portar a: 1) Serveis Territorials; 2) Seus de la Conselleria; 3) Seus de la Generalitat o en el seu defecte PROPs.
1.Material informàtic obsolet.
2.Andròmines com panys i manetes de portes d'aules de centres suposadament nous de trinca.
3.Etc. El que se li ocorrisca a cada centre, però millor que tinga forma de “ready made”. Les pífies del disseny han fet coses com baranes talladits i de més perilloses... En aquests casos es podria plantejar la “falla” en la seu de CIEGSA.
Tot això hauria d'anar “explicat” com un ninot de falla. A ser possible en valencià i si cal amb traducció a l'anglés.
La confecció dels ninots es pot fer durant les ocupacions prèvies al dia de la vaga i poden ser una manera de promoure entre la comunitat educativa un sentiment generalitzat de solidaritat pel futur de l'ensenyament i d'intercanvi d'experiències i idees per a la lluita, que encara podria ser llarga.
Els ninots es poden dur (amb tabalet i dolçaina si s'escau) fins als llocs citats a ser possible en un moment en el que els mitjans d'informació prenguen nota.
A les manifestacions del dia de la vaga els ninots poden ser indultats, cremats o el que es vullga, però en tot cas portats pels centres a la mani d'alguna manera... Amb carrets, etc.
Els textos dels ninots haurien de fer referència expressa a l'autoria de Camps en el problema, encara que demanar el cap de Font de Mooor semble ja una victòria, les causes eficients del desgavell del Sistema Educatiu no s'acabarien ací sinò que persistirà mentre aquest Partit de Piròmans continue en el poder.
En definitiva, el moviment hauria de demostrar-li al poder que té un discurs coherent i pot seguir donant guerra indefinidament, amb el desgast que això suposa.

TWITTER, TUENTI & Co.


Es tracta de crear un estat d'opinió a partir d'una nova èina que explica el desenvolupament de la percepció social dels últims fets històrics ocorreguts (*).
En aquesta eina es pot involucrar tota la comunitat educativa. Des dels pares fins els alumnes, passant pels professors.
Només cal que els que vullguen participar es registren en aquestos serveis i es posen en contacte amb algun canal de notícies i es posen a enviar missatges informant sobre la vaga, animant els membres de la Comunitat Educativa, assenyalant Camps i la seua política com el responsable de la situació, etc. Tot això es pot fer especialment el dia de la vaga però abans ja es pot anar creant ambient,
Els llocs a registrar-se poden ampliarse amb d'altres com menéame, on la gent pot anar comentant aquestes coses, de la mateixa manera que en els media tradicionals, encara que la gent no sempre els segueix, poden suposar una col·laboració en el procés de la vaga d'una quantitat de gent que, unida a la que es mobilitzarà en les manis, han de suposar un nombre que li faça tapar la boca als líders del Partit Piroman en els seus missatges desqualificadors negant la representativitat de les mobilitzacions fetes fins ara.
Els centres hauran d'organitzar-se per a fer això i no es descartaria usar la infrastructura de les aules d'informàtica, encara que es pot fer des de qualsevol lloc on hi haja connexió a internet. Però s'hauria de fer palès que el recolzament de la vaga no es limita al nombre de docents que no han anat a treballar. En aquest cas, anar als centres però estar en vaga significaria continuar amb el moviment d'ocupacions de centres d'una manera activa el mateix dia de la vaga, i la invitació als alumnes i mares/pares amplificaria i legitimitzaria l'acció d'una manera desconeguda fins ara en un moviment com aquest.
Aquesta pàgina web en la que esteu estarà proposant a partir d'ara els possibles missatges i/o idees per a la difusió massiva als canals que venen a continuació referits si no comentats més baix...
La comunicació de notícies sobre la vaga i les mobilitzacions, concretament la mani del 17 però qualsevol feta en o per qualsevol centre educatiu aquell dia o els anteriors es pot anar comunicant directament ací a aquest bloc per comentaris o comunicat d'alguna manera entre nosaltres via mòbil o sms. El que faria més fàcil la difusió on-line i massiva del minut a minut o segon a segon de la mobilització.

Xarxes socials on apuntar-se:

Twitter
Tuenti
En aquest cas, per entrar, cal l'invitació d'algú que tinga compte allí.

Menéame (sic)

Mass media tradicionals:
Levante-emv
El Country (El País)
Las Províncias
El Mundo de Valensia
ABC
...


Podeu proposar ací les adreces en les qual es podria seguir la difussió que vos parega oportunes, publicades seran...

Salut i lluita!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada